• header

Meest gestelde vragen

Wat levert Sportvasten mij op?

Het lichaam zal na de kuur meer vet gaan gebruiken als energiebron. Dat resulteert tijdens de kuur al in vetverlies. Mannen vallen gemiddeld 4-6 kg af in 10 dagen. vrouwen 2-4 kilogram. Met name het viscerale vet (buikvet) neemt af, waardoor naast de afname van de buikomtrek er ook een gezondheidsbevorderende effect optreedt.

Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) groter wordt, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verhoging van het aantal mitochondrieën in de spieren.

 

Is sportvasten zwaar?

Je lichaam wordt gedwongen beter te worden in vetverbranding. Daar moet het lichaam zich op aanpassen. Sommige mensen ervaren dit als zwaar, anderen hebben juist nergens last van. 

Tijdens de kuur kun je klachten ervaren zoals vermoeidheid, slechte concentratie en hoofdpijn. Om het ombouwproces in het lichaam te faciliteren wordt de voeding op een speciale manier afgebouwd en ontvang je natuurlijk supplementen die je daarbij helpen.

 

Voor wie is sportvasten geschikt?

Iedereen die mentaal en fysiek gezond en fit is. Je moet wel over voldoende fysieke conditie beschikken (op redelijk tot goed niveau moet je 25 minuten kunnen fietsen of hardlopen).

 

Welke resultaten kan ik verwachten van de kuur?

De grootste resulten zien we bij mensen met veel spiermassa en veel sportvermogen. De gemiddelde resultaten zijn 2-4 kg bij vrouwen  en 3-6 bij mannen als het gaat om gewichtsverlies. 

 

Is portvasten een craschdieet?

Sportvasten is geen dieet, maar een trainingsmethode waarbij je je lichaam structureel verandert door de metabolic switch te maken van suiker- naar vetverbranding. Bij een craschdieet breng je je iname van calorieen drastisch omlaag gedurende een langere periode en hebben een einde. Maar zij verbetert de conditie niet maar vertraagt de stofwisseling, waardoor je toch suikers aanspreekt en sneller aankomt als je weer gewoon gaat eten.  Bij Sportvasten wordt na 10 dagen de calorie-inname weer teruggebracht naar een niveau dat bij je lichaam past en zal veel meer gebruik maken van de opgeslagen vet als energiebron. 

 

Hoe groot is de kans op jo-jo effect?

Doordat de stofwisseling structureel verandert van suiker naar vetverbranding zal het jo-jo effect uitblijven. Na het sportvasten gaat het lichaam de vetreserve vrijer inzetten als brandstof. Dat houdt in dat bij mensen met overgewicht, de gewichtsafname ook na de 10 dagen door blijft gaan. Sportvasten reset als het ware je lichaam. 

 

Interesse?

Vul dan onderstaand formulier in:

 

Studio Bodytec in Lochem is dé plek voor krachttraining, cardiotrainingrugtrainingBBB training en seizoenstrainingen. Bij Bodytec Lochem ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen.  

Nieuws

 • Laatste nieuws Bodytec Lochem

  Klik hier voor meer informatie

  Lees meer
 • Meest gestelde vragen omtrent Corona

  Nederland gaat in een harde lockdown. Dit betekent dat ook Bodytec Lochem dic...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Krachttraining

  Krachttraining

  (Vrije) Tijd is tegenwoordig een groot goed. Daarom is een Bodytectraining zo waardevol.

  Lees meer
 • BBB Training

  BBB Training

  Met BBB trainen we benen-billen-buik. We verbeteren we de stofwisseling van het lichaam

  Lees meer
 • Rugtraining

  Rugtraining

  Voor mensen met rugklachten hebben wij een speciale training ontwikkeld voor het versterken van je rug- en buikspieren

  Lees meer
 • Cardio training

  Cardio training

  Weining tijd en toch een conditie opbouwen? Dat kan met de cardiotraining van Bodytec Lochem

  Lees meer
 • "Ik was klaar met mijn overtollige kilo’s en zocht iets vernieuwends om mij te helpen af te vallen"

  Linda (26 jaar)
 • "Ik zocht een manier om te sporten maar met mijn gezin en mijn werk houd ik niet zoveel tijd over"

  Patricia (37 jaar)
 • "Ik heb voor Bodytec gekozen om mijn conditie te behouden. Ik wil graag fit zijn voor om andere activiteiten te ondernemen"

  Ria (67 jaar)