• header

Meest gestelde vragen

Wat levert Sportvasten mij op?

Het lichaam zal na de kuur meer vet gaan gebruiken als energiebron. Dat resulteert tijdens de kuur al in vetverlies. Mannen vallen gemiddeld 4-6 kg af in 10 dagen. vrouwen 2-4 kilogram. Met name het viscerale vet (buikvet) neemt af, waardoor naast de afname van de buikomtrek er ook een gezondheidsbevorderende effect optreedt.

Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) groter wordt, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verhoging van het aantal mitochondrieën in de spieren.

 

Is sportvasten zwaar?

Je lichaam wordt gedwongen beter te worden in vetverbranding. Daar moet het lichaam zich op aanpassen. Sommige mensen ervaren dit als zwaar, anderen hebben juist nergens last van. 

Tijdens de kuur kun je klachten ervaren zoals vermoeidheid, slechte concentratie en hoofdpijn. Om het ombouwproces in het lichaam te faciliteren wordt de voeding op een speciale manier afgebouwd en ontvang je natuurlijk supplementen die je daarbij helpen.

 

Voor wie is sportvasten geschikt?

Iedereen die mentaal en fysiek gezond en fit is. Je moet wel over voldoende fysieke conditie beschikken (op redelijk tot goed niveau moet je 25 minuten kunnen fietsen of hardlopen).

 

Welke resultaten kan ik verwachten van de kuur?

De grootste resulten zien we bij mensen met veel spiermassa en veel sportvermogen. De gemiddelde resultaten zijn 2-4 kg bij vrouwen  en 3-6 bij mannen als het gaat om gewichtsverlies. 

 

Is portvasten een craschdieet?

Sportvasten is geen dieet, maar een trainingsmethode waarbij je je lichaam structureel verandert door de metabolic switch te maken van suiker- naar vetverbranding. Bij een craschdieet breng je je iname van calorieen drastisch omlaag gedurende een langere periode en hebben een einde. Maar zij verbetert de conditie niet maar vertraagt de stofwisseling, waardoor je toch suikers aanspreekt en sneller aankomt als je weer gewoon gaat eten.  Bij Sportvasten wordt na 10 dagen de calorie-inname weer teruggebracht naar een niveau dat bij je lichaam past en zal veel meer gebruik maken van de opgeslagen vet als energiebron. 

 

Hoe groot is de kans op jo-jo effect?

Doordat de stofwisseling structureel verandert van suiker naar vetverbranding zal het jo-jo effect uitblijven. Na het sportvasten gaat het lichaam de vetreserve vrijer inzetten als brandstof. Dat houdt in dat bij mensen met overgewicht, de gewichtsafname ook na de 10 dagen door blijft gaan. Sportvasten reset als het ware je lichaam. 

 

Interesse?

Vul dan onderstaand formulier in:

 

Studio Bodytec in Lochem is dé plek voor krachttraining, cardiotrainingrugtrainingBBB training en seizoenstrainingen. Bij Bodytec Lochem ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen.  

Nieuws

 • Lees wat anderen van Bodytec vinden.....

  Interesse in Bodytec maar nog niet helemaal overtuigd? Lees hier wat anderen ...

  Lees meer
 • We zijn geopend!

  Sinds 15 maart jl. zijn we geopend, mèt toestemming van Gemeente Loche...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Bodytec

  Bodytec

  Een sessie van 20 minuten staat gelijk aan 3 uur trainen in de sportschool

  Lees meer
 • Voeding

  Voeding

  De ideale methode om in 21 dagen gewicht te verliezen

  Lees meer
 • Zuurstoftherapie

  Zuurstoftherapie

  Zuurstof, want herstellen doe je van binnenuit

  Lees meer
 • "Ik was klaar met mijn overtollige kilo’s en zocht iets vernieuwends om mij te helpen af te vallen"

  Linda (26 jaar)
 • "Ik zocht een manier om te sporten maar met mijn gezin en mijn werk houd ik niet zoveel tijd over"

  Patricia (37 jaar)
 • "Ik heb voor Bodytec gekozen om mijn conditie te behouden. Ik wil graag fit zijn voor om andere activiteiten te ondernemen"

  Ria (67 jaar)