• header

Sportvasten: wat is het?

Sportvasten is een 10 daagse trainingsmethode onder begeleiding van een personal coach, waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van meer vet in plaats van suiker (the metabolic switch). 

Sportvasten is een (gezondheids)programma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is. Bovendien is sportvasten een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Sportvasten zorgt dat de stofwisseling wordt geactiveerd zodat de opname van suiker in de spieren afneemt. De spieren worden gedwongen om tijdens duurtraining de eigen suikervoorraad volledig te verbruiken. Hierdoor switchen ze naar een vetverbranding, de zogenaamde methabolic switch.

Nadat het lichaam is getraind is in de vetverbranding kan het vet beter verwerkt worden in de spieren. Ook verbetert het duurvermogen en er is minder behoefte aan zoetigheid. Daardoor is het makkelijker ok ook na de sportvastenkuur minder suikers te eten en meer te sporten. 

Het schema

Het schema zoals hieronder beschreven is een voorbeeld. Ga je sportvasten dan wordt onderstaand schema  speciaal op maat voor je gemaakt. Hoeveelheden voeding. vloeibaar voedsel en overige stemmen we helemaal op jouw lichaam af. 

3 afbouwdagen
In afbouwdag 1 worden alle dierlijke vetten en eiwitten weggelaten. Dierlijke eiwitten en vetten kunnen de methabolic switch van suiker- naar vetverbranding verstoren.  In afbouwdag 2 vermijden we bovendien alle zetmeelhoudende voedingsmiddelen. Hierdoor wordt de suikerinname verder beperkt en worden door het sporten verbruikte spiersuikers niet meer aangevuld. Op de derde afbouwdag gaat het lichaam over van vast naar vloeibaar voedsel en een lagere inname van calorien en suikers.  Door de beperkte inname van suikers worden de door de sport verbruikte spiersuikers niet meer aangevuld. 

3 vastendagen
Het principe achter de 3 vastendagen is dat het lichaam een zodanige calorie- en suiker schaarste ervaart, dat het tijden het sporten de spieren van suiker- naar vetverbranding laat switchen. 

4 opbouwdagen
De eerste opbouwdag laat het lichaam weer wennen aan vaste voeding en zorgt dat de spijsvertering weer op gang komt. Daarnaast blijft de inname van suiker en koolhydraten laag. Tijdens de overige opbouwdagen verhogen we de calorie inname- en eiwitrijke voeding steeds meer. 

Beginnen met sportvasten? 

Of je nu wel of geen lid bent bij Club Allround. Je kunt altijd onder begeleiding deze kuur volgen. Neem contact met ons op voor meer informatie

Lees ook de meest gestelde vragen

Interesse?

Vul dan onderstaand formulier in:

 

Studio Bodytec in Lochem is dé plek voor krachttraining, cardiotrainingrugtrainingBBB training en seizoenstrainingen. Bij Bodytec Lochem ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen.  

Nieuws

 • Laatste nieuws Bodytec Lochem

  Klik hier voor meer informatie

  Lees meer
 • Meest gestelde vragen omtrent Corona

  Nederland gaat in een harde lockdown. Dit betekent dat ook Bodytec Lochem dic...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Krachttraining

  Krachttraining

  (Vrije) Tijd is tegenwoordig een groot goed. Daarom is een Bodytectraining zo waardevol.

  Lees meer
 • BBB Training

  BBB Training

  Met BBB trainen we benen-billen-buik. We verbeteren we de stofwisseling van het lichaam

  Lees meer
 • Rugtraining

  Rugtraining

  Voor mensen met rugklachten hebben wij een speciale training ontwikkeld voor het versterken van je rug- en buikspieren

  Lees meer
 • Cardio training

  Cardio training

  Weining tijd en toch een conditie opbouwen? Dat kan met de cardiotraining van Bodytec Lochem

  Lees meer
 • "Ik was klaar met mijn overtollige kilo’s en zocht iets vernieuwends om mij te helpen af te vallen"

  Linda (26 jaar)
 • "Ik zocht een manier om te sporten maar met mijn gezin en mijn werk houd ik niet zoveel tijd over"

  Patricia (37 jaar)
 • "Ik heb voor Bodytec gekozen om mijn conditie te behouden. Ik wil graag fit zijn voor om andere activiteiten te ondernemen"

  Ria (67 jaar)