Push yourself to
a new level of
performance

LEEF LANGER, VOEL JE BETER, BLIJF JONGER WEES SLIM, WEES JEZELF!

De meest lonende, gepersonaliseerde training met Electro Muscle Stimulation wacht op je bij Bodytec Lochem. Er staat altijd een gediplomeerde EMS trainer naast je om op je houding en je ademhaling te letten of je net dat extra beetje aanmoediging te geven om zo alles uit je 20 minuten durende sessie te halen. Wat het nog mooier maakt is dat 1x per week volstaat.

WAT IS EMS?

EMS staat voor Electronische Spier Stimulatie en is een training voor het hele lichaam, zeer effectief, tijdbesparend, zorgt voor het vergroten van spierkracht en spiermassa en het verminderen van lichaamsvet. Tegelijkertijd spaart het de gewrichten.

Het is een snelle en intense trainingservaring van 20 minuten die gebruikmaakt van technologie om de signalen te versterken die de hersenen naar de spieren sturen om ze te laten samentrekken.

WAT GEBEURT ER TIJDENS DE TRAINING?

Tijdens een EMS sessie worden spieren samengetrokken door actieve beweging en laagfrequente elektrische stroompulsen. Bij standaardtraining worden de spieren aangestuurd door signalen vanuit de hersenen. Bij EMS-training reageren de spieren door de elektroden die op je spieren worden aangebracht. De reactie zorgt ervoor dat de spier samentrekt.

VOORDELEN VAN EMS

De combinatie van EMS & actief bewegen, resulteert in een intensievere training. Al je belangrijkste spieren worden bereikt, inclusief de moeilijk bereikbare (stabilisatoren)! Bewegingen worden afgestemd op uw specifieke doelen, lichaamsvorm, samenstelling en conditie. Een van de belangrijkste voordelen van EMS-training is dat het snel is en je tijd bespaart.

 

  • 20 minuten training staat gelijk aan 180 minuten conventionele training
  • Zeer effectieve training voor het hele lichaam
  • 20 minuten per week of zes keer 20 minuten per maand (afhankelijk van jou)
  • Verschillende doelen kunnen worden bereikt
  • Gepersonaliseerd programma – metabolisch, spieropbouw of kracht, ontspanningsprogramma
  • Activeert alle spiergroepen in 20 minuten
  • Korter trainen en toch resultaat behalen

Anneke

Ik heb al jaren last van Artrose. Op een gegeven moment was het zo erg dat sporten niet meer ging. Via een collega werd ik gewezen op Bodytec Lochem en heb een proefsessie gedaan omdat ik toch iets wilde proberen. De ervaring was zo positief! Ik voelde mijn knieën bijna niet en voelde wat het met mijn lichaam deed. Ik heb gelijk een jaarabonnement genomen en ben niet meer weggegaan.

Wat een uitkomst, sessies van 20 minuten maar het heeft zo’n gunstig effect. Mijn spieren zijn veel sterker geworden en heb minder last van mijn Artrose. Ik kan zelf weer anderhalf uur stevig doorwandelen en de Lochemse berg is ook geen probleem meer. Voor Bodytec kon dan maximaal 20 minuten! Echt een aanrader om Bodytec te proberen. Er is deskundige begeleiding en voor je het weet is de tijd alweer om. Trainers, dank je wel en tot zaterdag!

 

Diny

Bodytec is echt fijn om te doen, het is maar 20 minuten per keer en je pakt je hele lijf aan. De persoonlijke begeleiding en aanmoediging is erg motiverend en dat het ook nog eens gezellig is, is mooi meegenomen. Ik kijk iedere keer weer uit naar een nieuwe training die regelmatig wisselt.

Lia

Begin april 2017 maakte ik kennis met Bodytec. Geen idee wat me te wachten stond, het was iets nieuws in Lochem en ik houd er wel van om nieuwe dingen uit te proberen. Eigenlijk stond ik er sceptisch tegenover: een 20 minuten trainen, jouw lichaam denkt dat je 3 uur gesport hebt dus je bent heel goed bezig, ja… ja…

Spierpijn had ik wel de volgende dag, toch goed bezig geweest! En ik ben ermee doorgegaan. Op een andere locatie, andere pakken maar wel dezelfde trainers die mij nu nog steeds goed begeleiden. Er wordt gekeken naar wat ik kan, ik word waar nodig gecorrigeerd en gestimuleerd om af en toe een tandje bij te zetten. Ik voel mij een stuk fitter en mijn conditie is met sprongen vooruitgegaan. Het is elke week weer een uitdaging en dat houdt mijn motivatie hoog. Elke 14 dagen een nieuwe training, dus saai is Bodytec ook niet. Naast serieus trainen is er ruimte voor een grapje tussendoor, niet alleen de trainers, maar ook mijn ‘’lotgenoten’’ en ik doe daaraan mee en dan hebben we de grootste lol. Na de training nog even bijpraten onder het genot van een kopje koffie en we kunnen er weer een weekje tegen. Bodytec hoort ter wat mij betreft helemaal bij.

 

Sandra

Na een ernstig auto-ongeluk in 1994 waarin ik verbrijzelingen in beide benen en 1 arm overhield, heb ik na ….tig operaties, therapieën, veel heftige pijnklachten en instabiliteit in de knieën overgehouden. Uiteindelijk een 2e knieprothese in 2016 erbij! In 2019 ontdekte ik Boytec Lochem waar ik krachttraining volg. In korte tijd ging ik veel beter en langer lopen. Voor mij de ideale vorm van training! Kort maar krachtig en onder begeleiding. Ik ervaar beduidend minder pijnklachten dan voorheen (de spierpijn na een les daargelaten ). Ergo… ben blij dat dit kan in Lochem!

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

WAT MOET JE AAN?

Voor je proefsessie krijg je het speciaal ontworpen onderkleding die je nodig hebt voor een EMS-training. Deze onderkleding wordt na elke klant gewassen. U bent verplicht uw individuele set aan te schaffen voor gebruik tijdens volgende sessies. Wij adviseren om de sessies te volgen op sportschoenen, tenzij anders afgesproken.

WAT TE ETEN EN DRINKEN VOOR JE SESSIE?

Het is erg belangrijk om voor je sessie iets gegeten te hebben. Kom dus nooit zonder vooraf iets te eten naar je sessie. We raden ook aan om een ​​uur voor de training minstens 500 ml water te drinken om een ​​goede hydratatie te garanderen. Probeer zware maaltijden en suikerhoudende of koolzuurhoudende dranken te vermijden.

Hoe lang duurt een intake?

We nemen graag de tijd voor je en reserveren voor de intake een uur.

Moet ik sportkleding aandoen?

Je hoeft alleen maar schone sportschoenen en een handdoek mee te nemen. Je krijgt van ons speciale onderkleding te leen, die onder het Bodytec vest komt.

Kan ik douchen?

Nee, Bodytec Lochem beschikt niet over een douche. Je kunt je natuurlijk wel omkleden in een van onze kleedhokjes.

Word ik apart getraind tijdens deze intake?

Ja zeker.

Kan ik na de proefsessie nog een andere training doen?

We raden het af om na de bodytec sessie nog een andere training te doen.

Zit ik na deze proeftraining aan een lidmaatschap vast?

Natuurlijk niet. Dit is een vrijblijvende kennismaking.